Jens Axel Beck, Anna Skov Hassing, Emm Berring, Aske Thiberg og Anne Skole Overgaard: Midnatsblå og Abrikos
Periode04 juni – 03 juli 2022Ferniseringfredag d. 3. juni kl. 17.00-21.00
Åbningstidertors-søn kl. 13.00-17.00 i perioden d. 4. juni - d. 3. juli 2022
Plakater og billboard kan ses døgnet rundt i stationens ankomsthal og på pladsen under togbroen.Find vejErnst Kapers Vej 1, 2450 København V.
StøtteUdstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Råd for Visuel Kultur og Ny Carlsberg Fonden. Tak til Statens Værksteder.
Udstillingens kunstnere arbejder med farver; midnatsblå og abrikos – og mange andre nuancer. De beskriver forskellige ”landskaber” både udenfor og indeni os og beskæftiger sig med det cykliske, forgængelighed, kropslighed og køn.
Udenfor mødes beskueren af et billboard af Jens Axel Beck, hvor et mørkt, goldt landskab oplyses af rødlige kugler. Plakaterne i forhallen er gule felter, som Jens Axel Beck forbinder med en sort linje, der undervejs møder geometriske figurer. I udstillingsrummet opløser Jens Axel Beck skellet mellem maleri og skulptur og imellem dagligdags genstande og kunst. På en kasseret køkkenlåge har han malet sine fødder i naturalistisk oliemaleri. "Hvid mands udsigt” er værkets titel som på humoristisk vis spiller på ”den hvide mands blik” der har domineret vestlig kunsthistorie, særligt maleriets tradition. Jens Axel Beck tager udgangspunkt i sig selv, i dette knap så heroiske portræt af ”det maskuline”.Anna Skov Hassing udstiller et maleri af en kat foran flagrende gardiner. Det er inspireret af en landsby i Kasakstan, hvor indbyggerne på uforklarlig vis, pludselig begyndte at falde i ukontrollerbar hallucinerende søvn, der kunne vare ved i dagevis. Anna Skov Hassing er optaget af hvordan flere virkeligheder kan være til stede på samme tid.
Emm Berrings taktile landskabs-agtige malerier tager udgangspunkt i naturen som en kropslig erfaring, som noget der omslutter én og som man interagerer med – i modsætning til landskabet som noget man ser på, og måske endda behersker med sit blik. Den åbne, interagerende tilgang er også kendetegnende for den maleriske proces, hvor farver og former gror organisk frem, til flertydige, men samtidigt præcise malerier.
Anne Skole Overgaard udstiller to changerende og kropslige blomsterakvareller på sort papir. Hun twister blomsterakvarellens tradition, der både kan ses som undertrykkende, men også som et sublimeret udtryk for følelser og drifter blandt 1800tallets kvinder i de pænere hjem.
Som pendant til maleriets nærvær, arbejder Aske Thiberg ligeledes materielt med 3D-animeret video om fremmedgjorthed og ensomhed. Han har taget udgangspunkt i samtaler og billeder fra online chatfora for unge der har valgt at lukke sig inde på deres værelse igennem længere tid og har skabt et rørende værk om isolation og online fællesskab.