Udstillingsstedet byder alle velkommen til en ny åbning i stationens lokaler og på forhallens plakater. Denne gang gælder det gruppeudstillingen Imitation af effekter med nye værker af billedkunstnerne Pernille With Madsen, Sonja Lillebæk Christensen og Camilla Rasborg. Samlet for udstillingens værker ses både effekter af svimmelhed og forsøg på at undslippe.
F.eks. afsøger Pernille, i videoværket Fjernkontrol, afstanden mellem fingre og flyvende objekt, finmotorik og perception, når hun forsøger at levitere ved hjælp af drone og fjernbetjening. Ved at lade krop og kamera ophæve hinandens bevægelse mimer hun en ophævelse af tyngdekraften. Fornemmelsen af at være hvirvlet ind i, og uløseligt forbundet med, den arv og det samfundslag man er født ind i, det er tematikken i Sonjas videoinstallation Arvesynden… jeg er en Judas! en klasseforræder! Her bringes udbrændt fundet gods i spil med et roterende kirkelofts kalkmaleri, hvor Judas selvmord er afbilledet. Sonja arbejder med mere eller mindre selvopfundne linjer mellem begreberne religion, samfundsklasser, oprindelse og identitet.
I Camillas videoværk Scener i lys og mørke bliver man ført rundt i en fortælling af korte poetiske skrækhistorier, der udspiller sig både ved højlys dag og i sovende tilstand. Vi bevæger os ind og ud mellem erindringsklip, sanseindtryk og efterdønninger på hændelser, der ikke synes at ville slippe sit tag. Denne bevidsthedsstrøm blandes på billedsiden med voyeurens blik, at betragte andre fra sit skjul, og med ringe optageudstyr og vintermorgenmørke foræres en kornethed og en mistænkelig effekt, der efterligner fortællingens spekulative, næsten fiktive islæt. Ideen med udstillingen Imitation af effekter er at gøre de metoder, æstetikker og holdninger, der hver især karakteriserer vores kunstneriske praksis, tilgængelige for hinanden. Ved at åbne op for kendetegn ved hinandens praksisser regner vi med at lave en udstilling, hvor værkerne på en måde filtres ind i hinanden og “fortsætter hinanden”.
I de 15 plakater muterer tre udsagn i en opløsende effekt hen over plakatrækken. I en stop-motion lignende bevægelse flettes udsagnene sammen og fader ind i hinanden. I den gentagende og lidt besværlige læsning af sætningerne dannes ny betydning mellem udsagnene.
Udstillingsstedet Sydhavn Station er et kunstnerdrevet udstillingssted beliggende i det tidligere billetkontor på Sydhavn S-togsstation, bestående af to udstillingssrum og 15 plakatstandere i forhallen.